Agendaoverzicht

KNAP discussiebijeenkomst 'Iedereen is toch gelijk?''

Op 17 mei a.s. organiseert de NOBCO de KNAP discussiebijeenkomst 'Iedereen is toch gelijk?', met panelleden Dr. Laura Baams, Ronete Cohen, Brand Berghouwer en Sjoerd van Hemert.

Als coach ben je zeker al eens LHBTI-ers tegengekomen in je praktijk, maar misschien wist je dan niet van ze. Je zou kunnen denken dat het er niet toe doet. Iedereen is toch gelijk? Daar sta je toch voor als coach?

LHBTI is ook nu nog in veel opleidingen een voetnoot, er is weinig aandacht voor en dat maakt het makkelijk om de vraag niet te stellen. Dan lijkt het alsof iemands gender of seksuele oriëntatie geen rol kan spelen in de vragen waar iemand me zit.
En wat van LHBTI-ers met een niet westerse achtergrond? Die zien we als coaches al helemaal niet. Zij ervaren een extra hoge drempel in de toegang tot hulp en voelen zich vaak erg onveilig bij witte cis* hetero hulpverleners.

Hoe kun je op een goede manier het contact maken, de coachee zich veilig laten voelen en de mogelijke bijdrage van diens identiteit een plek geven in de coaching?

Om een goed antwoord te geven gebruiken we concepten als minderheidsstress en micro-agressie als kapstok om beter te begrijpen wat er speelt bij LHBTI-ers en andere minderheidsgroepen en hoe je daar mee om kunt gaan.

Voor NOBCO-leden is de bijeenkomst gratis. 

Voor meer informatie en aanmelding, zie NOBCO.

  • Datum 17 mei 2022
  • Prijs € 24,95
  • Locatie Online

Gerelateerde onderwerpen