Agendaoverzicht

Boekpresentatie Van burn-out naar levenszin

Een holistische behandeling bij burn-out die leidt tot een diepgaande, onomkeerbare transformatie. Dit boek beschrijft de symptomen van een burn-out en de manier waarop je omgang met verliezen en teleurstellingen in je leven, je rol in je gezin van herkomst en je contact met je roeping of verlangens daaraan ten grondslag liggen.

‘Al jaren wist ik dat ik mezelf onvoldoende in acht nam, dat het tempo en de intensiteit waarmee ik leefde en werkte mijn gezondheid aantastten. Ik wist - bewust en onbewust, onder andere in de vorm van dromen, - ik moet iets doen. Toch trok ik pas aan de bel toen mijn reservetank helemaal op was. Op dringend advies van een therapeut – en na veel gesputter van mijn kant - laste ik een pauze in, om vervolgens mijn bed nauwelijks meer uit te komen. Het duurde anderhalf jaar voordat ik voldoende hersteld was om weer aan het werk te gaan.

Inmiddels weet ik dat het negeren van vermoeidheid, fysiek ongemak, behoefte aan rust, overvallen worden door huilbuien, slecht slapen, symptomatisch is voor mensen die gevoelig zijn voor een burn-out. Je trekt te laat aan de bel of je lijf zegt zelf ‘stop’. Dit weksignaal is ingrijpend: je kent jezelf niet meer, anderen herkennen je niet meer. Burn-out gaat hand in hand met een diepe identiteitscrisis – je bent niet wie je dacht te zijn: de alleskunner, de onvermoeibare, de doorzetter, de redder in nood. Deze crisis vraagt om interventies op identiteits- en zingevingsniveau, met aandacht voor de onderliggende factoren die een rol spelen bij burn-out: niet genomen rouw, plek- en taakverwarring en passie in de schaduw.’

In Van burn-out naar levenszin – de natuurlijke ordening als helend principe neemt Jane Alice Coerts je mee langs haar zoek- en vindtocht naar transformatie na de ‘wake-upcall’ in de vorm van een burn-out. Op heldere wijze beschrijft ze hoe de natuurlijke ‘wetten’ van het leven je hierbij van dienst kunnen zijn.

Tijdens de boeklancering wordt Jane Alice geïnterviewd door Marloes van Beersum van Boom Uitgevers. Marloes was nauw betrokken bij dit creatieproces.

Schrijf je in.

  • Datum 19 jan 2022
  • Locatie Online

Gerelateerde onderwerpen