Agendaoverzicht

Workshop Mindfulness in (team)coaching

Op 12 september a.s. organiseert NOBCO de workshop Mindfulness in (team)coaching, over hoe je mindfulness in coaching kunt inzetten.

Inleiding

Vergroot het bewustzijn van jouw coachee of team met mindfulness!
Tijdens deze workshop vertelt Bea Jongbloed hoe je mindfulness kunt inzetten tijdens coaching, wat de positieve effecten zijn en hoe je om kunt gaan met weerstand. Daarnaast ga je praktisch aan de slag met oefeningen die je de volgende dag meteen kunt toepassen.

Competenties

De volgende competentiescategorien uit het EMCC Competence framework komen aan de orde:

  • Stelt de cliënt in staat inzicht te verkrijgen en te leren; door mindfulness toe te passen vergroot je het bewustzijn van de cliënt en verdiep je het inzicht. Er wordt verbinding gemaakt tussen gevoelens, gedrag en fysieke gewaarwordingen
  • Doel- en actiegericht; met behulp van mindfulness kan gekeken worden wat het zetten van stappen in de weg kan staan. Mindfulness helpt de cliënt om zijn eigen manier van veranderingen te onderzoeken en bevordert zijn actief experimenteren en zelfontdekking.                      
  • Gebruik van modellen en technieken; mindfulness kan ingezet worden als techniek om de cliënt te helpen naar doelstellingen toe te werken.

 

Meerwaarde voor de deelnemers (coaches)

Ervaring opdoen met mindfulness, mindfulness leren toepassen tijdens coaching, leren omgaan met weerstand van jezelf en de coachee of het team.

Over de spreker

Bea Jongbloed kwam door een burn-out in aanraking met mindfulness. Ze was onder de indruk van het positieve effect van mindfulness en is dit voor zichzelf verder gaan ontwikkelen. Ze heeft het roer omgegooid en werkt nu als is (team)coach, trainer en interimmanager bij Continu. Tijdens haar werk maakt ze veel gebruik van mindfulness en ook hier merkt ze het positieve effect. Graag deelt ze haar ervaring en kennis met jullie tijdens deze workshop.

Voor NOBCO-leden is deze workshop gratis.

Voor meer informatie en aanmelding, zie NOBCO.

  • Datum 12 sep 2019
  • Prijs € 45,00
  • Locatie Deventer

Gerelateerde onderwerpen