Agendaoverzicht

Workshop Holistische coaching na ((v)echt)scheiding – Verder na de rechter

Op 17 januari a.s. organiseert NOBCO de workshop Holistische coaching na ((v)echt)scheiding – Verder na de rechter.

Inleiding

'Pfff….. mijn ex haalt me het bloed onder de nagels vandaan en ik ben zo bang dat het escaleert.' 'Ik wil niet dat mijn kinderen nog meer te lijden hebben onder de scheiding.' Dit zijn veelgehoorde zinnen van cliënten in mijn coachingspraktijk.

Inmiddels is er veel bekend over de gevolgen van vechtscheiding voor kinderen en is er gericht aanbod van programma’s om kinderen van gescheiden ouders te ondersteunen, zoals het programma ‘Kinderen uit de knel’. Maar hoe coach je een ouder die in een vechtscheiding is verwikkeld of een vechtscheiding heeft gehad?

In mijn voormalige beroep als advocaat heb ik ervaring met het voeren van moeizame echtscheidingsprocedures en (vier)gesprekken tussen ex-partners. Omdat ik zag dat procedures vaak escalerend werken en ik liever nadenk over hoe partijen het toekomstig ouderschap samen als gescheiden ouders kunnen vormgeven, heb ik mij laten omscholen tot familiemediator. Ook heb ik opleidingen gedaan tot EFT-relatietherapeut en coach en heb ik mijn weg gevonden in het coachen na scheiding.

In de workshop krijg je achtergrondinformatie over het scheidingsproces en legt spreker Lisette Leerkes uit hoe ze te werk gaat in een coachingstraject na scheiding. Ook deelt ze oefeningen en opdrachten die ze haar coachees laat doen om uit de strijd te komen.

Competenties

Zelfinzicht (welke (voor)oordelen heb ik bij het werken met deze doelgroepen: vechtscheiding en ex-gedetineerden), gebruik van modellen en technieken (welke benaderingen werken bij deze doelgroepen?)

Meerwaarde voor de deelnemers (coaches)

Meer inzicht in het verloop en pijnpunten van procedures, de verwerking ervan en wat werkt in de begeleiding.

Over de spreker

Lisette Leerkes is ex-advocaat, mediator (familie en straf), relatietherapeut en docent/trainer op de hogeschool.

Voor NOBCO-leden is de workshop gratis.

Voor meer informatie en aanmelding, zie NOBCO.

  • Datum 17 jan 2019
  • Prijs € 45,00
  • Locatie Deventer

Gerelateerde onderwerpen