Agendaoverzicht

Dag van de Zingeving

Op 31 januari 2019 vindt de Dag van de Zingeving plaats, met als thema Purpose meets business. Je wilt je idealen verwezenlijken, zinvol bezig zijn, maar je moet ook presteren en financiële doelstellingen halen. De uitdaging is, of het nu in economie, politiek, onderwijs, management, landbouw, zorg of dienstverlening is, om de logica’s van geld en idealen samen te brengen.

Geld en idealen

Je kunt hard werken, succesvol zijn en zelfs veel geld verdienen. Maar de vraag is waartoe dit leidt. Vroeg of laat stelt iedereen zich die vraag en heeft voor zichzelf verantwoording af te leggen. Het geldt voor elk individu, project of bedrijf: wat ben je aan het doen en waartoe doe je dat eigenlijk?

Nu we leven temidden van grote maatschappelijke en ecologische vraagstukken en de wereld zich daar steeds bewuster van wordt, kunnen we niet meer alleen aan onszelf denken. Als consument wil je steeds meer met organisaties in zee die bijdragen aan ons welzijn en onze planeet. In afgelopen jaren zijn vele ondernemingen hieruit ontsproten. Vanuit idealen en het willen leveren van werkelijke waarde. Dat is fantastisch, maar hoe verdienen we daar dan genoeg of zelfs veel geld mee?

Twee logica’s verbinden

De uitdaging is, of het nu in economie, politiek, onderwijs, management, landbouw, zorg of dienstverlening is, om de logica’s van geld en idealen samen te brengen. Kun je organisaties en business managen en tegelijk ‘the greater good’ voeden? Hoe doe je dat? Hoe ga je daar vanuit HR mee om? Hoe kun je daar als leider mee aan de slag? De Dag van de Zingeving 2019 faciliteert ontwikkeling in krachtig en bewust ondernemen.

Voor wie?

  • Directeurs, (HR)-managers en leiders gericht op de ontwikkeling van purpose en business;
  • Ondernemers die willen gaan voor financiële en maatschappelijke waarde;
  • Start-ups die werken aan hun idealen en hun business;
  • Begeleidingsprofessionals die zich bezighouden met zingeving, organisatieontwikkeling en/of innovatie.

Dagleider is Jos Terlingen, sprekers zijn Rudy Vandamme (NPOW), Ilse Vooren (Food for Flow), dr. Neil Thompson (VU Business & Economics) en Michiel Mast (directeur Resilians). In subgroepen wordt verder ingegaan op praktijk, cases en kenniscreatie.

Voor meer informatie over het programma en aanmelding, zie Dag van de Zingeving. Early birds ontvangen tot 15 december 2018 een vroegboekkorting van € 50,-.

 

  • Datum 31 jan 2019
  • Prijs € 365,00
  • Locatie VU Amsterdam

Gerelateerde onderwerpen