Agendaoverzicht

Verdiepingstraining Systemisch loopbaancoachen

Op 25 januari 2019 organiseert VistaNova de eendaagse verdiepingstraining Systemisch loopbaancoachen.

In loopbaancoaching ervaren coaches vaak hoe mooi en krachtig het biografisch werk is. Systemisch coachen biedt veel ingangen om bewustzijn over de eigen biografie te vergroten, zodat cliënten nu met meer vrijheid keuzes kunnen maken voor een meer eigen koers. Bij coaching naar een nieuwe loopbaankoers raak je vaak dieperliggende patronen aan. Vaak zeggen cliënten dat ze hun oude patronen nu los willen laten. De systemisch coach zegt: "Je kunt pas van huis gaan als je eerst thuisgekomen bent en ziet wat het je gebracht en gekost heeft". Dat geldt voor jouw cliënt en ook voor jou als coach.

De basisbeweging die systemisch coachen bevordert is dat cliënten in plaats van ergens vanaf willen, erkennen wat hun levensverhaal hen gebracht heeft:

  • de kwaliteiten en valkuilen;
  • de plek in het gezin en/of in de organisatie;
  • de overlevingsstrategieën en levensthema's die in de onderstroom vaak sterk van invloed zijn op het vinden van een nieuwe koers.

Hoe mooi biografisch werk ook kan zijn, soms is het ook een worsteling: hoe ver mag je gaan? Hoe blijf je uit de therapeutenrol? Hoe doe je dat: erkenning geven vanuit meerzijdige partijdigheid? En hoe blijf je als coach aanwezig zonder teveel in het verhaal te gaan? Waar ga je op in en wat laat je liggen?

Deze training verdiept je kennis en kwaliteit in het systemisch coachen, vanuit wat je zelf aan thema's én kwaliteiten als loopbaancoach meebrengt en hoe je kunt werken met systemisch coachen bij loopbaanvragen.

Voor meer informatie en aanmelding, zie VistaNova.

  • Datum 25 jan 2019
  • Prijs € 297,00
  • Locatie Biltstraat Utrecht

Gerelateerde onderwerpen