Agendaoverzicht

Workshop Rake vragen

Op 5 september a.s. organiseert SchoolvoorCoaching de workshop Rake vragen over Systemisch werk via vragen, onder leiding van Siets Bakker.

Systemisch werk staat in de top 5 van technieken die coaches inzetten. Rake Vragen zijn een compleet nieuwe vorm van systemische kennis en technieken inzetten.

De kern van systemisch werk is dat ieder mens, ieder team onderdeel is van een groter geheel, een ‘systeem’. Sommige van de problemen waar mensen of teams tegenaanlopen, zijn eigenlijk niet van henzelf maar van het systeem. Het laat zich zien in de bovenstroom maar de bron ligt in de onderstroom. Je merkt dit doordat het probleem zich, in een net íets andere vorm, herhaalt. Of je instinct vertelt je, dat het eigenlijk om iets anders gaat. Rake Vragen brengen je naar die onderstroom.

Rake Vragen laten zich uitstekend combineren met andere technieken en invalshoeken. Met Rake Vragen verbreed én verdiep je direct je bereik als coach. Je kunt snel schakelen tussen de bovenstroom en de onderstroom.

In deze training leer je om met Rake Vragen te werken. Je leert:

  • Hoe je vragen maakt die zich richten op de onderstroom;
  • Hoe je zorgt dat die vragen ook daadwerkelijk de onderstroom kunnen bereiken;
  • Hoe je kunt herkennen uit welk systeem de antwoorden komen en wat je vervolgstappen kunnen zijn.

Je krijgt je eigen kaartenset Rake Vragen, met 50 kant-en-klare vragen. In de training zullen we met deze kaartenset werken. Je hebt hiermee een tool in handen die je direct kunt inzetten.

Voor meer informatie en aanmelding, zie SchoolvoorCoaching.

  • Datum 5 sep 2019
  • Prijs € 349,00
  • Locatie Utrecht

Gerelateerde onderwerpen