Agendaoverzicht

Scheur je los… uit denken dat vastzit!

 • Kom op 28 september 2018 naar hét Scheur je los-event, waar verschillende auteurs van de Coachingskalender 2019 je vanuit hun vak- of aandachtsgebied met korte presentaties inspireren en prikkelen.

Scheur jezelf en anderen los uit denken dat vastzit. Dat is al jaren het motto van de Coachingskalender. Houdt de geest soepel en levert inspiratie, zowel op het werk als thuis, serieus en met een knipoog. Dé manier om op de hoogte te blijven van nieuwe trends en beproefde inzichten op het gebied van coaching, persoonlijke- en organisatieontwikkeling.

Programma

13.30 – 14.00 uur

 • Inloop

14.00 – 18.00 uur

 • Welkom en start programma – Francine ten Hoedt
   
 • Agile-lean coaching, morgen aan de slag  Aty Boers (Valuebridge)

Aty Boers is met Marijke Lingsma -initiatiefnemer van de Coachingskalender- en auteur van o.a. De 10 principes van Agile-lean teamcoaching. Ze neemt je mee in de zin en onzin van agile, het ‘jeukwoord’ van het jaar 2018. Waar ontmoet dit denken over wendbare organisaties het denken over lerende organisaties? En vooral: met welke ideeën kun je zelf meteen aan de slag, ook als je geen coach bent en niet in een agile organisatie werkt?

 • Maken Big Data en Artificial Intelligence de mens overbodig?  Edwin Steenvoorden (ITDS)

Edwin Steenvoorden, directeur bij ITDS Business Consultants, heeft meer dan 30 jaar ervaring in ICT & Consultancy bij toonaangevende internationale organisaties. Door de jaren heen heeft hij diepgaande expertise opgebouwd voor het creëren van  oplossingen om organisaties en mensen beter te laten renderen. Het laatste decennium is dit toegespitst op de toepassing van Data & Analytics en menselijk gedrag. Edwin is gastdocent op de Hogeschool van Utrecht met het onderwerp Big Data en geeft regelmatig presentaties rond de toepassing van Big Data en de menselijke aspecten van het implementeren van Analytics. In zijn huidige rol als Directeur bij ITDS Business Consultants houdt hij zich o.a. bezig met propositie ontwikkeling rond Data & Analytics voor de markt van financiële dienstverleners. In zijn presentatie zal Edwin ingaan op de definitie en toepassing van Big Data en de opkomende technologieën als Machine Learning, Robotics en Artificial Intelligence. Deze onderwerpen zullen worden toegelicht in de context van het menselijk functioneren met deze technologie.

 • Verdubbel je impact, laat je stem horen!  Laura ten Hoedt (Dedicon)

Laura ten Hoedt is stemcoach in hart en nieren. Met een achtergrond als zangeres, muziektherapeut, communicatiewetenschapper en trainer/coach in zowel profit- als non-profit organisaties, weet zij hoe je je stem kunt inzetten voor optimaal effect. Als coach voor voorlezers van audioboeken houdt zij zich niet alleen bezig met een gezonde stemtechniek, maar ook met de kunst van het boeiend vertellen. Vandaag krijg je een kijkje in de keuken van de professionele vertolker, en ontdek je hoe ook jij dubbel zoveel impact kunt hebben wanneer je jouw stem laat horen.

 • De kanarie in de kolenmijn: kan een organisatie nog wel zonder HSP-ers?  Monique Steenvoorden (Koru Life Coaching)

Voel ik mij geraakt…blijkt dat mijn kracht te zijn! Monique Steenvoorden is psychotherapeut, coach, auteur van drie boeken, oprichtster en eigenaresse van Koru Life Coaching en geeft regelmatig lezingen en workshops. Zij is een mensen-mens, hoogsensitief en beschikt over een diep ontwikkeld empathisch vermogen, waardoor ze snel contact maakt met haar cliënten en hun problematiek. Zij heeft lang geworsteld met de vraag of hoogsensitiviteit een gave of een opgave is. Inmiddels weet ze dat HSP-ers dankzij deze gave een aanwinst zijn voor iedere organisatie. In haar presentatie gaat zij onder andere in op de hoofdkenmerken van HSP, HSP op en aan het werk en het coachen van HSP-ers en geeft tips voor werknemers, werkgevers en coaches.

 • Faciliteren in een notendop  Henri Haarmans (The Facilitation Academy)

Over faciliteren valt er meer te vertellen dan er in 20 minuten past. Daarom gaat Henri Haarmans niets vertellen, maar faciliteert hij een mini-workshop waarin de deelnemers zelf op zoek gaan naar de betekenis van faciliteren en de bijdrage die faciliteren levert aan het resultaat dat een bijeenkomst oplevert. Wat dat met een notendop te maken heeft, zal blijken tijdens deze mini-workshop.

 • Spelen met vileine vragen  Philine Spruijt (CoachingCarrousel)

Philine Spruijt, coach, auteur, trainer en onbedoelde bedenker van de basis van de spellenreeks ‘Veertig Vileine Vragen voor … ‘ zo’n 10 jaar geleden. En nog steeds immens populair voor goede (coachings)gesprekken, elkaar echt leren kennen rondom een thema, om het ijs te breken. Vileine Philine, vriendelijke Philine speelt met jullie met de vileine vragen. Onverwachte gesprekken door de prikkelende, directe, uitdagende vragen.

 • Wat valt er nog te coachen als je brein toch al alles bepaalt?  Richard ten Hoedt

Richard ten Hoedt heeft zich na zijn pensionering als business consultant in de IT en doctor in de chemie volledig gericht op de werking van onze persoonlijke, zeer geavanceerde harde schijf, ook wel brein genoemd. Hij volgt met veel interesse de ontwikkelingen in de neuropsychologie en de werking van het menselijk lichaam. Hij hoopt hiermee meer inzicht te krijgen in het menselijk gedrag en in hoeverre wij zelf (nog) invloed hebben op dat gedrag. In zijn presentatie geeft hij een kort overzicht van recente resultaten van met name f-MRI onderzoek en de inzichten die dat geeft voor het leren leren en ontwikkelen. Het is hoog tijd om deze resultaten te verwerken in onze aanpak van coaching en mediation. Of valt er eigenlijk nog wel iets te coachen als ons brein toch al alles bepaalt?

 • Muziek door the Civilized en borrel

The Civilized is een akoestische band uit Haarlem, bestaande uit zangeressen Nienke Verboom, Laura ten Hoedt en gitarist Ronald Schram. The Civilized zet een intieme show neer waarbij dubbelstemmige melodieuze zang en warme gitaarklanken centraal staan. Soms gevoelig en melancholisch, soms opzwepend met een vleugje country.

Informatie

Datum: vrijdag 28 september 2018
Tijd: 13.30 tot 18.00 uur, evt. uitloop tot 19.00 uur
Locatie: Lijm en Cultuur, Delft
Investering: € 75,00 (incl. btw) voor het hele middagprogramma, aansluitende netwerkborrel en een goody bag met uiteraard een Coachingskalender 2019.

Deelname & annulering

 • Bij annulering vóór aanvang of bij het niet verschijnen wordt geen geld teruggeboekt.
 • Kunt u niet komen, dan mag u ook zelf voor vervanging zorgen. Uw deelname is overdraagbaar, wij stellen het op prijs als u dit kunt melden via klantenservice@coachlink.nl
 • U ontvangt een factuur voor deelname.

 

>> DOE JE MEE? JE KUNT JE HIER AANMELDEN

 

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de klantenservice: klantenservice@coachlink.nl, of bel 020 5218 933.

 • Datum 28 sep 2018
 • Prijs € 75,00
 • Locatie Lijm en Cultuur, Rotterdamseweg 272, 2628 AT Delft

Gerelateerde onderwerpen