Agendaoverzicht

In het oog van de storm. Over stilstaan en bewegen in de begeleiding rondom kanker

Op 25 mei organiseert de Christelijke Hogeschool Ede in samenwerking met de academie Coaching rondom Kanker het symposium ‘In het oog van de storm’. Tijdens deze middag staat de vraag centraal hoe je als professional omgaat met kanker.

Tijdens het symposium staat zowel de individuele coaching op patiënten als het begeleiden van de betrokkenen eromheen centraal. De middag - en de minor en post-hbo die daarop volgen, is geschikt voor iedere professional die in zijn werk met kanker te maken heeft of krijgt. Leo van Hoorn, die vanuit de CHE betrokken is bij de organisatie van het symposium: „En dat zijn er meer dan je denkt. Niet alleen verpleegkundigen en maatschappelijk werkers krijgen ermee te maken, maar denk ook aan theologen, leerkrachten, journalisten, P&O’ers en ga zo maar door. Eigenlijk kom je bij alle opleidingen die we in huis hebben, in aanraking met dit thema.”

Inge Hidding van Coaching rondom Kanker: ,,Op het symposium komen eerst patiënten en naasten aan het woord. Zij weten immers wat ze nodig hebben. Daarna gaan bezoekers onder leiding van de docenten met elkaar in gesprek om te komen tot verdieping en handreikingen voor de praktijk.

„Kanker verandert je leven compleet”, besluit Van Hoorn, die zelf ook een zoon heeft met kanker. ,,In het oog van de storm moet je rust vinden, in een wereld die nooit meer wordt zoals hij was. Goede coaching is daarbij essentieel.”

Meer informatie en inschrijven. 

 

  • Datum 25 mei 2018
  • Prijs € 60,00
  • Locatie CHRISTELIJKE HOGESCHOOL EDE Oude kerkweg 100, Ede

Gerelateerde onderwerpen