Agendaoverzicht

Dag van de Zingeving

Wanneer ervaar je zin in je leven en werk? Het vermogen tot zingeving wordt steeds belangrijker in de 21e eeuw. Op persoonlijk niveau en ook professioneel. We zetten ons in voor kinderen, werk, vereniging en vervolgens raken we verdwaald in taken, verwachtingen, ‘ook dat nog’... Op het einde van de dag zijn we moe, of erger, we raken opgebrand. Hoe bepalen we de juiste koers? Waar willen we onze tijd en energie insteken, en waartoe?

Een diepere kijk

De Dag van de Zingeving gaat over het belang van zingeving in je dagelijks leven en werk. Tijdens deze dag benaderen we het leven met een diepere kijk. Jezelf onderzoeken en bepalen wat van levensbelang is voor jou, is de basis van een dieper geluk. Vervolgens is de uitdaging om je leven daarop af te stemmen.

Er is tijdens deze dag ook speciale aandacht voor de beroepsmatige begeleiders zoals coaches, docenten en hulpverleners. Daarbij komen vragen aan bod als:

  • Met welke methodiek kun je zingeving ter sprake brengen?
  • Hoe kunnen we elkaar versterken om in de maatschappij de dimensie van het bestaan en het stellen van levensvragen, meer onder de aandacht te brengen?
  • Hoe draag je zorg voor de zingeving in je eigen leven?
  • Hoe ziet 2018 eruit als je zingeving voorop stelt?
  • Hoe help je anderen in hun zingevingsprocessen?

Meer informatie

Zondag 21 januari 2018 (België: Kapelle-op-den-Bos)

Zaterdag 3 februari 2018 (Nederland: Utrecht)

Meer informatie, programma en inschrijven via Dag van de Zingeving.

  • Datum 21 jan 2018

Gerelateerde onderwerpen