Agendaoverzicht

Mooiste modellen uit de TA: 'Het schiet maar niet op'

Transactionele Analyse (TA) is al jaren een 'klassieker´ voor vele coaches. De theorie, die oorspronkelijk is ontwikkeld voor therapeuten, is in de coachingspraktijk namelijk zeer goed bruikbaar. De Ommezwaai organiseert een aantal workshops om de TA-modellen goed in de vingers te krijgen.

Deze workshop gaat over de thema's miskenning en passieve gedragingen. Het biedt een model om te analyseren waar en waarom ontwikkeling stagneert. En, uiteraard, wat je als coach/begeleider kunt doen.

Wanneer iemand tegen problemen aan blijft botsen, zou het kunnen dat hij iets miskent. Iets niet (willen) zien, betekent dat het niet wordt opgelost. In deze training leer je te herkennen waar en hoe er van miskenning sprake kan zijn. In de Transactionele Analyse hanteren we daarbij de miskenningsmatrix. Met deze systematische methode krijg je een instrument om te werken aan oplossingen van problemen.

Daarnaast gaan we in op kenmerken van ‘passief gedrag’ en wat je dan als coach voor mogelijkheden hebt. Doel: ervaren, bewust worden, herkennen en hanteren van Miskenning en Passieve Gedragingen.

Resultaat: een nieuw instrument als leidraad in je coaching.

Deze workshop is nummer 3 in een reeks van 4 workshops over de TA-modellen. Hij wordt gegeven door Roos Ikelaar, internationaal erkend en gecertificeerd Trainer and Supervisor in Counselling in de Transactionele Analyse.

Voor meer informatie en aanmelding, zie De Ommezwaai.

 

  • Datum 18 sep 2017
  • Prijs € 250,00
  • Locatie De Ommmezwaai, Castricum

Gerelateerde onderwerpen