Agendaoverzicht

Teamflow

Op 22 juni a.s. organiseert NOBCO deze landelijke bijeenkomst over teamflow. Het psychologische begrip flow zal tastbaar worden gemaakt door het analyseren van videobeelden en het delen van flow ervaringen met elkaar. Vervolgens zal de teamflow-theorie worden toegelicht aan de hand van voorbeelden uit de praktijk.

Daarnaast worden interventies aangereikt; op welke manieren kan een coach teamleden begeleiden naar teamflow? Inspiratie en theoretische achtergronden worden door Jef van uit de muziek, sport en professionele organisaties die positief scoren op teamklimaat verzameld, samengevat en uitgediept. Als de mogelijkheid daar is, wordt de middag afgesloten met een discussie waarin besproken wordt wat de (minimale) voorwaarden zijn om met regelmaat aan de principes van teamflow te kunnen voldoen.

De bijeenkomst wordt geleid door Jef van den Hout (1978). Hij behaalde in december 2016 zijn doctorstitel. Zijn proefschrift beschrijft het theoretische concept ‘teamflow’. Mathieu Weggeman was daarvoor zijn promotor en Mihaly Csikszentmihalyi onder andere zijn opponent. In de praktijk regisseert Jef met zijn opgedane kennis en ervaring teams en organisaties graag richting teamflow. De door hem wetenschappelijk gevalideerde tools zijn beschikbaar via de netwerkorganisatie Flow Concepts (www.flowconcepts.nl).
Jef studeerde psychologie aan de Universiteit van Tilburg en Architectural Design Management Systems aan de Technische Universiteit Eindhoven en ging daarna een aantal jaar aan de slag als strategie- en organisatieadviseur in de Woningbouwsector, totdat hij tot de ontdekking kwam dat flow is wat hem drijft.

Tijdstip: 15:00 -18:30
 uur

Voor NOBCO-coaches is de toegang gratis.

Bent u niet aangesloten bij de NOBCO, maar wilt u wel een bijeenkomst bijwonen? Vul dan het contactformulier in.

Voor meer informatie en aanmelding, zie NOBCO.

  • Datum 22 jun 2017
  • Prijs € 95,00
  • Locatie Utrecht

Gerelateerde onderwerpen